U bevindt zich hier : startpagina > Wat is de Vlaamse Zorgkas?

Wat is de Vlaamse Zorgkas?

Loading...

De Vlaamse Zorgkas is een erkende zorgkas die werd opgericht door de Vlaamse overheid. Ruim 350.000 burgers zijn bij ons aangesloten.

U kunt bij ons aansluiten om uw jaarlijkse ledenbijdrage voor de Vlaamse zorgverzekering te betalen. Wordt u zorgbehoevend, dan betalen wij u de maandelijkse financiële tegemoetkomingen uit. 

De Vlaamse Zorgkas is voor iedereen toegankelijk en bestaat als openbaar alternatief naast de andere zorgkassen. Iedereen kan er zich aansluiten, ongeacht waar u aangesloten bent voor de ziekteverzekering. De Vlaamse Zorgkas is onafhankelijk van een politieke strekking.

De Vlaamse Zorgkas is gespecialiseerd in één activiteit: de Vlaamse zorgverzekering. Wij staan dagelijks klaar om u een deskundig antwoord te geven op al uw vragen. Wordt u lid van de Vlaamse Zorgkas, dan heeft u geen andere verplichtingen.

De Vlaamse Zorgkas zorgt ervoor dat niemand uit de boot valt. Iedereen die zou vergeten zijn om op tijd lid te worden van een zorgkas wordt automatisch aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas.